Prima Pagina » Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

De ce Alpin Camp?

Pentru ca organizam unele din cele mai frumoase tabere pentru copii din Romania, avem experienta in lucrul cu copii si consideram ca putem fi cei mai buni din acest domeniu.

Unde are loc tabara?

Taberele de vara sunt organizate la poalele Bucegilor, respectiv in statiunea  Busteni, principal loc de plecare catre obiectivele turistice si traseele din Muntii Bucegi si Baiului.

Taberele de schi si snowboard sunt organizate atat la Busteni (lectiile de schi au loc pe partiile Kalinderu 1 si 2 si la Azuga, pe partiile Sorica si Cazacu) cat si in strainatate, la Bansko in Bulgaria si in Austria.

Cine are grija de copii dumneavoastra?

Copii dumneavoastra nu vin la o companie ci la familia Florescu, familie cu vechi traditii in invatamant si in activitati montane. Punem un foarte mare accent pe siguranta copiilor dumneavoastra si pe invatarea conduitei montane si a principalelor norme de integrare a copiilor in colectivitate.

Instructorii din taberele de schi si snowboard au experienta iar lectiile de schi si snowboard se desfasoara in cele mai bune conditii de siguranta.

Cati membrii are echipa AlpinCamp?

Pentru sezonul de tabere de vara pentru copii echipa numara 7 membri care colaboreaza armonios pentru a acoperi toate activitatile si necesitatile unei tabere (jocuri, drumetii, cazare, masa, transport, echipament, etc).

Suntem toti membri ai unei familii puternice si atunci cand este cazul  colaboram cu persoane foarte atent selectionate pentru buna desfasurare a taberei.

Pentru sezonul de tabere de schi si snowboard numarul instructorilor variaza in functie de numarul copiilor prezenti in tabara si de nivelor acestora de schi sau snowboard.

Unde sunt cazati copii?

Baza principala a taberei este Casa Florescu din Busteni, pensiune de 2 stele. Vara, in functie de specificul taberei ne deplasam catre Cabanele din Zona Bucegilor sau la Baza noastra de corturi de la Bran, amplasata intr-o superba livada de meri, loc in care mergem cu foarte mare drag sa organizam tabara de corturi.

Unitatile de cazare pentru taberele de schi si snowboard din strainatate  sunt atent alese pentru a se ridica la standardul pe care noi insine l-am impus pentru Casa Florescu.

Exista un cadru medical in tabara?

De sanatatea copiilor dumneavoastra se ocupa doamna Silvia, asistenta medicala cu experienta de peste 30 de ani in lucrul cu copii.

Tratam cu foarte mare seriozitate aspectele legate de sanatate, iar in cazul in care este nevoie putem lua, impreuna cu dumneavoastra, toate masurile necesare pentru rezolvarea oricarei probleme.

Avand in vedere faptul ca in cadrul taberelor copii fac destul de multa miscare pentru inscriere este necesar un acord al doctorului de familie al fiecarui copil din care sa rezulte faptul ca este apt medical pentru efort fizic moderat.

De ce un numar maxim de 20 copii ?

Activitatile din cadrul taberelor AlpinCamp necesita o foarte mare implicare si atentie din partea noastra, astfel incat fiecarui copil sa i se acorde atentia si grija speciala de care se bucura in cadrul familiei.

Totodata, daca ar exista un numar mai mare de copii in cadrul activitatilor din tabara, copilul ar fi un simplu participant caruia i s-ar dedica un foarte scurt timp pentru fiecare activitate.

Aceste principiu sta la baza filozofiei noastre despre tabere pe care cu foarte multa mandrie le numim tabere dedicate.

In tabara de vara AlpinCamp copilul dumneavoastra invata:

 • cum sa mearga pe munte nu doar parcurge un traseu turistic.
 • cum sa se catere, cum sa se echipeze si cum sa constientizeze situatia in care se afla, nu doar sa se urce pe o stanca.
 • cum sa construiasca un foc de tabara, cum sa foloseasca sforile pentru a cara lemnele nu doar sa se uite la altii cum o fac.
 • cum sa monteze un cort, cum sa-l amplaseze si cum sa-i organizeze interiorul, nu doar sa sta in el.
 • cum sa intinda o tiroliana nu doar se se dea pe ea.
 • cum sa acorde sprijin moral coechipierilor, sprijin de care se va bucura la randul lui in situatiile  “dificile” din cadrul taberei.

Totul se bazeaza pe invatare si pe pe experimentarea de lucruri noi care este posibila numai daca ne ocupam de un numar limitat de copii.

Dorim ca fiecare copil sa se simta special, sa se intoarca la dumneavoastra cu cunostinte noi si de fiecare data cu drag la Alpin Camp.

Cum se deplaseaza copii in cadrul taberei?

Cu toate ca poate suna destul de ciudat, transportul in statiune, intre obiective sau activiatati si pensiune, catre plecarea in traseele turistice il facem cu microbuzele.

Dorim sa ferim copii de aglomeratie si de pericolele deplasarii in grup pe trotoarele statiunii, de permanenta grija a monitorizarii traficului si de alte inconveniente legate de acest aspect.

Realizam si  mici excursii pedestre insa tot timpul in zonele care o permit, la orele potrivite si cu grija necesara deplasarii grupurilor de copii.

Care este programul taberelor pe zile?

Niciodata nu am reusit sa realizam un astfel de program pentru ca este imposibil.

In functie de specificul taberei singurele lucruri certe sunt orele de masa, ora de trezire si de stingere si faptul ca oricum ar fi vremea afara in cursul unei zile desfasuram doua activitati in mod obligatoriu.

In sezonul de vara decidem de obicei in fiecare zi, in functie de conditiile meteo, activitatile din ziua respectiva. Avem posibilitatea sa ne deplasam in masivele apropiate (Piatra Mare si Piatra Craiului)  in cazul in care prognoza este nefavorabila pe Valea Prahovei sau in cel mai rau caz desfasuram activitatati care nu sunt influentate de starea vremii (vizitam obiective turistice ,mergem la piscina, etc). Incercam tot timpul sa ne adaptam astfel incat copii sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, pe munte sau participand la alte activitati specific montane.

In tabara de schi si snowboard copii au parte de 4 ore de schi pe zi (2 lectii de cate 2 ore) iar timpul ramas este ocupat de diverse activitati distractiv-educationale, inauntru sau in aer liber. » detalii

Cat de grele sunt activitatile din tabara?

Avem experienta necesara organizarii unor activitati a caror intensitate sa nu solicite foarte tare copiii.

Ne adaptam fiecarei situatii astfel incat fiecare copil sa poata desfasura activitatea respectiva iar pentru acest lucru recurgem la diferite “artificii” invatate de-a lungul timpului:

 • Impartirea copiilor in echipe echilibrate
 • Impartirea acestora pe grupe de varsta
 • Adaptarea activitatilor in functie de abilitatile celor mai mici.
 • Parcurgerea unor trasee diferite in functie de pregatirea fizica a acestora.
 • Adaptarea cerintelor jocurilor in functie de varsta.

Ce include tariful unei tabere?

Tariful unei tabere de vara include:

 • Transportul copiilor de la Bucuresti* la Busteni si retur.
 • Pensiune completa(cazare, 3 mese si gustari)
 • Achizitionarea biletelor de intrare la toate obiectivele turistice
 • Asistenta si transportul pe toata durata taberei.
 • Participarea la absolut toate activitatile din program.

Tariful unei tabere de schi si snowboard include:

 • Transportul copiilor de la Bucuresti* la Busteni si retur.
 • Pensiune completa ( cazare + 3 mese pe zi )
 • Lectii de schi sau snowboard zilnice
 • Supliment pe partie
 • Transportul de la pensiune la partie si retur
 • Supraveghere permanenta pe toata perioada taberei
 • Activitati educative si distractive in dupa amiaza( excursii la paradisul acvatic, patinoar sau jocuri de cabana

Tariful unei tabere de schi si snowboard nu include inchirierea echipamentului sportiv si transportul pe cablu (in functie de aptitudinile fiecarui copil costul transportului pe cablu variaza foarte mult , la sfarsitul taberei fiecare instructor contabilizand numarul de urcari al propriilor elevi).

* din pacate putem prelua copii doar de pe aceasta ruta: Bucuresti – Ploiesti – Busteni.

Practic in acest tarif este inclus absolut totul, singurii bani de care mai au nevoie copii find aproximativ 50 lei de buzunar, bani din care isi pot cumpara diverse mici suveniruri din zona.

Experienta de pana acum ne-a demonstrat ca aceasta suma mica de bani este bine venita deoarece responsabilizeaza copilul sa-i gestioneze cu grija , de cele mai multe ori intorcandu-se cu ei aproape neatinsi  acasa.

Care sunt reducerile de tarife pe care le acordam?

Cazurile in care acordam reduceri ale tarifului sunt urmatoarele:

 • 2+ copii ai aceleiasi familii
 • grupuri de prieteni – minim 4 copii
 • La a 2-a prezenta in tabara
 • Copiilor proveniti din familii monoparentale

Reducere: 50 ron/copil

* aceste reduceri de tarif nu sunt cumulative.

Pentru alte intrebari la care nu ati gasit raspuns pe aceasta pagina, nu ezitati sa ne contactati.

Numai bine,

Echipa Alpin Camp

Tabere de iarna 2018-2019

6 ianuarie - 12 ianuarie 2019
15 locuri

3 februarie-9 februarie 2019
15 locuri

Detalii & Inscriere online